Urban Posedi

Vodstvo občine mora prisluhniti ljudem in ustvarjati čim boljše pogoje za ohranjanje našega naravnega bogastva in razvoj sonaravnega kmetijstva.


V prelepi  Slovenski Istri, v krajevni skupnosti Marezige, stoji vasica Trsek. Na južni strani tega slikovitega hriba teče reka Dragonja. Obdana je z rajem sonca, čudovite narave, ptičjega petja, božanskega miru in preprostih ljudi, ki radi in s spoštovanjem obdelujejo zemljo - med njimi sva tudi midva, Sonja in Urban. Po poklicu sva mizar-tapetnik in komercialistka, oba pa sva pridobila tudi Nacionalno poklicno kvalifikacijo kmet-zeliščar. Z ljubeznijo do narave sva se lotila pridelovanja in predelovanja avtohtonih zelišč, ki uspevajo v našem okolju: smilj, rman, šentjanževka, lavanda, ognjič, konopljika, tavžentroža, menta in citronka. Najino posestvo, Zeliščni raj Slovenske Istre, obsega približno tri hektarje. Nanj sva postavila tudi energijski labirint s spremljajočimi energijskimi krogi in ustvarila učno pot, ki sva jo poimenovala Zeliščno energijska učna pot. Ljudem, ki so se od narave oddaljili, jo želiva zopet približati in na tem tudi vztrajno delava. 

V občinski svet kandidirava, ker so naju pritegnili aktivni ljudje iz gibanja Skupaj in ker verjameva, da bo Olga Franca sposobna, poštena in srčna županja. Zavedava se, da je prav vodstvo občine tisto, ki mora prisluhniti ljudem in ustvarjati čim boljše pogoje za ohranjanje našega naravnega bogastva in razvoj sonaravnega kmetijstva, da bomo samooskrbni in da bomo uživali zdravo doma pridelano hrano v vsaki družini, v šolah, vrtcih in vseh drugih zavodih. 

Na seznam kandidatov
  • Deli objavo