Olga Franca

Že 20 let se borim za večje vključevanje žensk, saj družba, ki jo vodimo skupaj, bolje funkcionira, kot če jo vodijo le ljudje enega spola.


Sem diplomirana ekonomistka z dolgoletnimi izkušnjami v zavarovalništvu, že osem let aktivna občinska svetnica. Sem delavna, imam smisel za timsko delo, znam povezovati ter motivirati ljudi. Trudim se za doseganje najširše družbene koristi. Vselej držim dano besedo. Z nepopustljivo vztrajnostjo sem marsikaj dosegla, kljub neugodnemu razmerju moči v občinskem svetu. Nekaj uspehov: vrtec v Dekanih, dograditev OŠ Marezige in Šmarje, sanacija zemeljskega plazu v Krnici, odprodaja občinskih stanovanj, v katerih so dolgo za neprofitno najemnino bivali ljudje s solidnimi osebnimi dohodki, izboljšanje varnosti nekaterih cest. Nudila sem podporo Angeli Lampe pri izgradnji Centra Obala Debeli rtič, prispevala k ponovnemu odprtju javnega WC na tržnici in se ostro zavzela proti nameravani prodaji stare šole v Sv. Antonu - danes je to Hiša kulture.

Že 20 let se borim za večje vključevanje žensk v politiko, saj družba, ki jo vodimo skupaj, bolje funkcionira, kot če bi jo vodili le ljudje enega spola.

Izhajam iz velike družine. Z možem živiva v Dekanih, sva samooskrbna s hrano in razvijava turistično dejavnost. Veliko delam za pomoč socialno šibkim in invalidom. S pomočjo dobrih ljudi zbiram pomoči potrebnim oblačila, hrano, šolske potrebščine.

Na seznam kandidatov
  • Deli objavo