Mirela Božič

Tudi občani, ki živimo izven mesta, potrebujemo kakovostno bivalno okolje in vse dejavnosti, ki bogatijo življenje.


Pred leti sem se z Markovca preselila na podeželje, v KS Bertoki. Vsa ta leta se soočam z neurejeno cesto, nimamo kanalizacije, ni hitrostnih ovir ... , zato sem se kot aktivna občanka odločila kandidirati. Resnično, krajevne skupnosti so prešibke po odločitvah in denarju, zato podpiram program Skupaj za močne in aktivne krajevne skupnosti, ki bodo v službi svojih krajanov.

Po izobrazbi sem upravno-administrativni tehnik in imam zelo raznolike delovne izkušnje. Poleg službe kmetujem, doma smo skorajda samooskrbni, živim z naravo. Sem človek, ki se loti vsakršnega dela, da je le samostojen in neodvisen. Vidim pa, da smo nemočni pri oskrbi starejših, tu je potreben velik korak v smeri dnevnih centrov za starejše v krajevni skupnosti. Povezati je potrebno starejše in mlajše v medgeneracijske skupnosti, da bo starejšim, socialno ogroženim in invalidom vsak dan lepši, prijaznejši in kakovostnejši, mlajši pa bodo pridobivali dragocene življenjske izkušnje, razvijali empatijo in krepili čut za skupnost.

Naše podeželje je čudovito, zato ga moramo negovati in ohraniti za naše potomce. Poskrbeti pa moramo tudi, da bodo imeli vse možnosti izobraževanja in zaposlovanja ter ne bodo prisiljeni odhajati v tujino.

V občinskem svetu se bom zavzemala za razvoj podeželja, da bomo tudi občani, ki živimo izven mesta, imeli urejeno infrastrukturo, kakovostno bivalno okolje in dobre možnosti za socialne, družabne, športne, kulturno-umetniške in vse druge dejavnosti, ki bogatijo življenje.

Na seznam kandidatov
  • Deli objavo