Kosta Marco Juri

Že kot otrok sem s Koprom vzpostavil posebno povezavo in začutil neprecenljivo ljubezen in hvaležnost, ker živim v tako izjemnem kraju.


Rojen v Postojni leta 1998, sem odrasel in ves čas živel v Kopru; stanujem na Markovcu. Obiskoval sem italijansko osnovno šolo in gimnazijo, sem tudi član italijanske manjšinske skupnosti. Trenutno študiram mednarodne odnose v Italiji, na bolonjski univerzi, a mogoče se ravno zato moja navezanost na domače mesto čedalje bolj krepi. Že kot otrok sem s Koprom vzpostavil posebno povezavo in začutil neprecenljivo ljubezen in hvaležnost, ker živim v tako izjemnem kraju. Odkar pomnim, sem občudoval vrtove, trge in palače, ki so naši občini v ponos in od katerih sem še vedno neizmerno očaran in navdihnjen. Istočasno, me je Koper kot multikulturno središče bogatil s tem, da mi je dajal priložnost spoznavanja različnih kultur, različnih ljudi, ki so v Koper prispeli iz bližnjih ali daljnih krajev. 

Zato se bom, če bom izvoljen, zavzemal za občino Koper kot prostor, ki na prvo mesto postavlja kulturno dediščino in zgodovinsko osveščanje (namenjeno še posebej mlajšim generacijam), ki slovi po toleranci in gostoljubju do vseh ljudi, ne glede na njihovo državljanstvo. Ki spodbuja medgeneracijsko in medkulturno povezovanje in ki z vsemi močmi podpira in spodbuja ekološki in trajnostni razvoj na vseh področjih. Odločil sem se, da bom svojo strast do političnega aktivizma, svoje znanje in nekatere svoje sposobnosti, kot so smisel za fotografijo in pisanje, skušal uporabiti za dobro Kopra in njegovih prebivalcev. Menim, da sem to tudi dolžan svojemu mestu in prednikom, ki so se borili za pravičnejšo družbo in pripomogli k njenemu razvoju.

Na seznam kandidatov
  • Deli objavo