Franc Malečkar

Svoj glas na volitvah zaupajmo občanom, ki s svojim dosedanjim delom jamčijo, da bodo odgovorno upravljali z javnimi sredstvi.


Svoj glas na volitvah zaupajmo občanom, ki s svojim dosedanjim delom jamčijo, da bodo odgovorno upravljali z javnimi sredstvi! Z zaokrožitvijo številke 14 vas bo zastopal v občinskem svetu 62-letni inštruktor v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti iz KS Hrvatini, prejemnik Prešernove, Kidričeve in Jesenkove nagrade. Sindikalist z več kot dvema desetletjema izkušenj v prvih strelskih jarkih naravovarstva, od Dragonje, sežigalnice odpadkov, do uplinjevalnikov v Tržaškem zalivu, zaradi česar sodno preganjan v Italiji in Kopru. Nekdanji vodja službe za varstvo jam pri Jamarski zvezi Slovenije, z raziskovalnimi izkušnjami od Kolumbije do Omana. En mandat tudi koprski zeleni občinski svetnik in zagovornik malega človeka. Zato sem tudi doživel šikaniranje družinskih članov in poskus atentata …

Zavedam se, da smo v kritičnem času, ko nas lokalni diktatorji za potrebe primitivnega kapitalizma želijo spraviti ob socialne in civilizacijske pravice. Tudi v imenu svojih otrok zagotavljam, da bomo ustavili zapravljanje denarja naših vnukov, saj se je v zadnjem desetletju povečala dnevna migracija iz koprske občine za 600%, tretjina podjetij se je »odselila« ... Zagotovili bomo podporo delovnim mestom »z 0 km« in na podeželju omogočili infrastrukturo, ki je osnova razvoja. Ker je varno in pošteno plačano delo en od temeljev človekovega dostojanstva, bo socialna in ekonomska varnost, trajnostni razvoj in zdravstvo dostopno vsem ter skrb za okolje os, od katere ne popustim.

Hvala za vaš glas!

Na seznam kandidatov
  • Deli objavo