Božena Ambrozius

Želim, da okrepimo takó sodelovanje občanov kot upoštevanje strokovnjakov. Da se nehamo bahati z megaprojekti in bolje poskrbimo za resnične potrebe.


Zase lahko rečem, da mi nič človeškega ni tuje. Tako v sebi kot v drugih prepoznavam moč in šibkost, odprtost in predsodke, plemenitost in sebičnost ... Poskušam razumeti temno in krepiti svetlo plat. Ljubim življenje. V sebi združujem ljubezen do narave in mestnega vrveža, tradicionalne vrednote in svobodomiselnost, sanje in praktičnost. 

Svoje življenjske izkušnje in znanje, predvsem s področja vzgoje, psihoterapije, komunikacije in analize sanj uporabljam v vsakdanjem življenju in pri delu z ljudmi. Profesionalno sem najdlje delala v srednjem in visokem šolstvu, imam pa tudi izkušnje v svobodnem poklicu in vodenju. Pred upokojitvijo sem v Kopru uspešno vpeljala pisarno Društva za nenasilno komunikacijo. Zadnjih deset let izvajam predavanja v okviru Šole za starše. Rada pišem, čeprav s trudom in počasi. Sem avtorica ene strokovne knjige in soavtorica dveh knjig ter vrste člankov s področja zdravega življenja. 

Vse od otroštva čutim neusahljivo željo po delu za skupno dobro. V mladosti sem bila brigadirka, kasneje med najaktivnejšimi člani koprske ekološke sekcije (leta 1984 nam je uspelo preprečiti načrte, da bi v Žavljah postavili termoelektrarno) in drugih skupin, sedaj delujem v gibanju Skupaj.

Živim v Semedeli z Lijo, že starejšo psičko »s karakterjem« - tako so jo opisali v zavetišču, preden sem jo posvojila. 

Moja srčna želja je, da v Kopru vpeljemo drugačen način vodenja občine, spoštljiv do ljudi, živali, rastlin in narave nasploh. Da močno okrepimo takó sodelovanje občanov kot tudi upoštevanje strokovnjakov na vseh področjih. Čas je, da se nehamo bahati z megaprojekti in bolje poskrbimo za resnične potrebe. Da začnemo bolj ceniti svojo dediščino, načrtno obnavljati in s kakovostnimi vsebinami oživljati naše mestno jedro in obenem zmanjševati prikrajšanost podeželja. Da začnemo spodbujati inovativnost, razvijati urbano kulturo, podpirati nevladni sektor in civilno družbo, samooskrbo z energijo in hrano ter sodobne skupnostne projekte. 

Za vse to si bom, z vašo podporo, prizadevala tudi v občinskem svetu. 

Na seznam kandidatov
  • Deli objavo