Angela Lampe

Potem ko sem izborila center za invalidne osebe na Debelem rtiču, si bom v občinskem svetu prizadevala za sprejem strategije do invalidnih oseb.


Sem mati najhuje prizadetega - invalidnega otroka Tadeja, pobudnica in borka za izgradnjo centra za invalidno mladino in odrasle invalide pod nazivom »Naši otroci čim bližje domu na Obali Debeli rtič«, katerega zamisel je nastala pred 15 leti. 

Ker so bila v letu 2013 namenjena sredstva v državnem proračunu prerazporejena in tako odvzeta načrtovanemu projektu, sem skupaj z Olgo Franca zbrala več kot 4.000 podpisov podpore za vrnitev finančnih sredstev, kar je kasneje tudi uspelo. Skupaj se borimo za spremembe pravic invalidov do medicinskih pripomočkov, zdravil, prevozov …, saj nimamo zakona, ki bi celostno urejal status in pravice invalidov od rojstva do starosti.

Center Obala na Debelem rtiču naj bi se po enoletni zamudi odprl še v tem letu, zaposlil bo približno 50 občank in občanov. V njem bo zagotovljena 24-urna zdravstvena oskrba in nega za 24 oseb. V dnevno oskrbo in izobraževanje bodo sprejeli 15 otrok in mladostnikov. 

Sem prostovoljka in članica Društva Sožitje, Društva za osteoporozo, Društva Šparžin in Društva Anbot Piran. V Skladu Silva sem članica izvršilnega odbora in prostovoljka pri organizaciji številnih delavnic, sodelujem pa tudi kot spremljevalka na Sončkovem kombiju. 

V letu 2017 sem prejela občinsko priznanje z veliko plaketo Mestne občine Koper, po izboru bralcev Primorskih novic in poslušalcev Radia Koper – Capodistria sem januarja 2016 postala Osebnost Primorske za leto 2015.

V občinskem svetu si bom prizadevala za sprejem strategije do invalidnih oseb, potrebujemo prilagojeno plažo za invalide, igrišča za invalide, dostopnost do javnih in drugih objektov (klančine, nedostopni WC), pomoč zdravstvenih in drugih socialnih služb.

Na seznam kandidatov
  • Deli objavo